bg

Van Vliet

Van Vliet Sloopwerken is een internationale specialist in het aannemen en uitvoeren van de meest uiteenlopende sloop- en asbestsaneringswerkzaamheden in de petrochemische industrie en de civiele industrie

Van Vliet zoekt oplossingen in complexe “decommissioning-vraagstukken” en kan beschouwd worden als marktleider (met ruim 85 jaar ervaring).

Certificering

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met zorg voor Mens en Milieu cruciaal voor Van Vliet. Dit heeft ertoe geleid dat Van Vliet beschikt over (bijna) alle certificaten die te behalen zijn in deze industrie, zoals:

• ISO 9001 (Kwaliteitssysteem)

• ISO14001 (Milieuzorgsysteem)

• VCA (Petrochemie)

• Procescertificaat asbestverwijdering

• SVMS007 (Veilig en Milieukundig slopen)

• ISO 45001

Door het optimaal scheiden van alle afkomende materialen behaalt Van Vliet een recycling-graad van 95%-98%.

Door met een enthousiast, betrokken en goed opgeleid team te werken streeft Van Vliet ernaar dat elk project "In-time, in-budget met zero incidents en accidents" uitgevoerd wordt.

Van Vliet werkt uitsluitend met het meest moderne CE-gekeurd materieel en equipment en investeert zij veel in nieuwe technieken, uitrustingstukken en toepassingen.

Van Vliet bechikt over  een 160 ton wegende Hitachi 870 UHD graafmachine (Ultra High Reach)  die speciaal ontworpen is om op grote hoogte in petro-chemische installaties te kunnen slopen (werkhoogte 40 meter met een 11 tons hydraulische schrootschaar). Hierdoor hoeft (bijna) niet meer met mensen op grote hoogte gewerkt te worden, dit betekent dat een groot risico vermeden kan worden.

Veiligheid

 Alle Van Vliet sloop/graafmachines zijn aangepast en voorzien van:

 • Overdrukcabines met diverse speciale filter pakketten;

 • Vonkenvangers ter voorkoming van ontbrandingsbronnen;

 • Chalwyn-valves ("anti-trip" kleppen die de motoren uitschakelen bij een gas-emissie);

 • Veiligheidskooien met gelaagd glas.

Van Vliet beschikt over een groot kranenpark in gewichtsklassen van 3,5 ton t/m 165 ton en diverse ander specialistisch gereedschap zoals: shovels, hijskranen, heftrucks, bobcats, veegmachines, bulldozers, puinbreker, sorteergrijpers, schrootscharen, platenscharen, betonvergruizers, laadbakken, magneten, generatoren, dubbelwandige dieseltanks, dragline-schotten, stalen rijplaten, stempels, ketenparken, verlichtings-units, waterkanonnen, brandbestrijdingsmiddelen, plasma-snijders etc. etc.

Personeel

Voor de medewerkers van Van Vliet staat veiligheid, gemotiveerdheid en klanttevredenheid voorop. Van Vliet werkt hoofdzakelijk met eigen medewerkers en besteed veel aandacht aan opleidingen en trainingen.

Internationaal

Wij zijn gevestigd in Gorinchem en hebben dochterondernemingen in de UK, België en Frankrijk. 

Wij voeren en hebben projecten uitgevoerd in o.a.:

-       Nederland,

-       België,

-       Frankrijk,

-       Engeland,

-       Cyprus,

-       Schotland,

-       Griekenland,

-       Duitsland,

-       Spanje etc.

 Van Vliet hecht waarde aan het uitdragen van haar management systeem, deze kunt u hier lezen. 

Projecten

Overzicht Soda fabiek te Delfzijl

Van Vliet Sloopwerken heeft met succes  de voormalig Soda fabiek van Akzo Nobel gesloopt. De fabriek opende in 1958 haar deuren en wordt geopend door Koningin Juliana, dit...

Sloop Soda fabriek Brunner Mond te Delfzijl

Diensten

Demontage werkzaamheden | Engineering | Van Vliet Sloopwerken - Demolition

Elk project begint met goed doordachte werkplannen, TRA’s, berekeningen en planningen. Van Vliet heeft in-house kennis om de meest veeleisende opdrachtgevers op dit vlak...

Engineering